torsdag 16 oktober 2008

Om konsten att försöka göra ett gott arbete

I dag har jag vikarierat som hemvårdare i kommunen.Av sex möjliga gamlingar hade tre redan från början undanbett sig mitt besök.Jag tyckte att det kunde vara roligt för Tant nr 1 att jag kom lite tidigare än vanligt,så behövde hon inte sitta och vänta.Hon var redan på gång,vi satt och pratade riktigt länge,min viktigaste insats var nog att jag slog två flugor i köket.När jag nöjd med mig själv gick därifrån sade hon "vi ses i morgon,men inte riktigt lika tidigt va?".Senare fick jag veta av hennes dotter att hon inte hunnit äta frukost innan jag kom och följdaktligen antagligen suttit med fantastiskt lågt blodsocker och bara väntat på att jag skulle ge mig av.

Tant 2 var inte inne,men återfanns hos tant 3.Där sprack också mitt upplägg med att gå till tant 2 först eftersom tant 3 pratar så mycket att tant 2 aldrig hinner få ett ord med i lagen.Nåja,det kunde jag ju inte göra nåt åt.När min man eller ortens kommundirektör går till tant 3 i nåt ärende hinner de aldrig få av sig jackan innan de sitter vid bordet med en bulle i munnen, så jag hade sett fram emot detta(och därför lagt in henne sist så jag skulle hinna sitta kvar riktigt länge,kanske ta två bullar...)

Tydligen uppfyllde jag inte de rätta kriterierna,för hon tryckte ett äpple i min hand och sade att de inte behövde nån hjälp just idag,de skulle iväg på ett kalas,men tack för att du kom och innan jag visste ordet av var jag ute på trappan igen.Då hade jag förbrukat 1,5h av min arbetsdag.

Skam den som ger sig tänkte jag och gick och bankade på hos en tant(4),som det visade sig, inte hade hemvård.Hon misstog mig först för sitt barnbarn och blev riktigt glad,men sen såg hon att det var jag och när jag förklarde mitt ärende blev hon lite förnärmad.Jag tiggde om att åtminstone få bära ut hennes återvinningsmaterial,men det var kalla handen.

Summan av kardemumman var att jag moloket fick traska in till min chef för dagen,kommundirektören,och redogöra för min arbetsdag.Lyckligtvis hade han stor förståelse för hur det var att ha att göra med detta klientel ,efter att ha köpt solrosbuketter åt alla tanterna som han,lite inställsamt,försökt dela ut.Tant 4 hade inte öppnat dörren mer än en liten springa,Tant 1 frågade var han hade stulit dem och tant 3 hade-lyckligtvis-placerat en bulle i hans mun innan han hunnit få av sig jackan...

Framåt kvällen kom jag dessutom på att jag glömt besöka den riktigt jättegamla farbrorn.Denna dag kan inte beskrivas som nåt annat än succe´!
E.

2 kommentarer:

Kraxarna sa...

BWAHAHAHA du har för mycket östrogen för att få bullar av gamla tanter.
De vill åt din man.

MadFinn sa...

Tänkte just det! Herr Boningytterstihavet skulle aaaaldrig komma undan med mindre än en hallongrotta hos tant 3. Ett praktfiasko skulle man kunna säga (detta skriver jag med mungiporna så högt upp mot skallbasen så jag nästan får kramp).